Sluiten
preloader
laden, even geduldannuleren
Hotel Eurotel

 

Choose your language

 

Nederlands Deutch Francais English
Twitter Facebook LinkedIn
Zoover Award Winner Silver

Bezienswaardigheden

T.i.v.:In de hotelreceptie hangt een toeristische informatie voorziening, waarmee u met een touchscreen alle toeristische informatie van onze streek kunt opvragen. Desgewenst kunt u  gratis uw wandel- en fietsroutes uitprinten om deze mee te nemen tijdens uw sportieve tochten.
 

MUSEUM
Libertypark Overloon : In het museum in dit mooie en bosrijke park beleeft u de bezetting en de vervolging, maar ook het verzet en D-Day. En natuurlijk ook de Slag om Overloon tijdens de bevrijding van Zuid-Nederland.

Museum de LochtJe kunt er mooie dingen beleven van vroeger: de boerderij, het platteland. Het is boeiend om te ervaren dat de mens inventief en creatief omgaat met het leven op het platteland. De Locht gaat over het leven van vroeger op de boerderij. Maar daarnaast gaat De Locht ook over de moderne tijd: champignons en asperges in een moderne productie. Glastuinbouw. En alle moderne toepassingen van ‘food’.


Venrays Museum: Het museum verzamelt, bewaart, onderzoek, presenteert en exposeert een vaste collectie van stukken, die representatief zijn voor het culturele erfgoed van Venray en omgeving. Daarnaast is er een wisseltentoonstelling te zien rond een speciaal thema, meestal lokaal of regionaal, dat voor een breed publiek aantrekkelijk is.

Odapark Venray : Odapark is een uniek centrum voor hedendaagse kunst, waar eigenzinnige, vernieuwende en grensverleggende kunst op een toegankelijke manier tentoongesteld wordt. Er vinden regelmatig wisseltentoonstellingen plaats. Centraal in het 19 hectare groot bosrijk parklandschap met oude bomen en stuifduinen waarin meer dan 50 sculpturen van hedendaagse kunstenaars staan tentoongesteld staan.

Limburgs Museum in Venlo : In het Limburgs Museum maak je een ontdekkingstocht door de tijd, door de levens van mensen van vroeger. Leuk voor oud én jong! Uniek is de Historoscoop, een spectaculaire multimediashow in panorama. Er vinden regelmatig wisseltentoonstellingen plaats.

Museum de Kantfabriek Horst : Werkende kantproducerende machines zijn de kern van Museum de Kantfabriek. Hier wordt het verhaal van de textielindustrie in de regio verteld, aangevuld met prikkelende wisselexposities.

Museum “de Peelstreek” Ysselsteyn : Een interessante collectie van allerlei machines, werktuigen, gereedschappen en gebruiksvoorwerpen van het boeren platteland in vroegere jaren. Daarnaast zijn er ook diverse voorwerpen uit het huishouden te zien, die tot een halve eeuw geleden nog in de streek rond Venray voorkwamen.

TUINEN
Kasteeltuinen in Arcen :  Het veelzijdige bloemen- en plantenpark. Op het eeuwenoude, 32 ha grote landgoed met zijn monumentale Kasteel als middelpunt kunt u urenlang door de talrijke tuinen wandelen en van de verrassende kleuren en heerlijke geuren genieten.

Aardbeienland in Horst :Een themapark boordevol verse aardbeien. In de winkel, op de terrassen, in het museum, in de tuinen, op de velden en in de kassen.

Rosarium in Wellerlooi : Bij Rosarium Seuren kunt u drie seizoenen lang genieten van alles op het gebied van rozen. Voor uw tuin heeft u bij ons een ruime keuze uit onderhoudsvriendelijke tuinrozen in alle geuren en kleuren. Op ons gezellige, deels overdekte terras, kunt u heerlijk genieten van een hapje en een drankje.

Theetuin Vlakwaterhof : Heerlijk genieten van koffie met eigen gemaakt gebak? Dat kan in deze rustig gelegen theetuin in het mooie natuurgebied Vlakwater.

Engelse tuin Venray : De Engelse tuin is een deel van de oude kloostertuin van Jerusalem. De tuin is een pareltje in het Venrayse centrum. Zodra u door de poort gaat bent u afgesloten van de drukte. De tuin is voorzien van zitgelegenheid en een beeldentuin.
's Zomers vinden er diverse evenementen plaats.

Lourdesgrot Venray : Deze Lourdesgrot die in 1938 is gebouwd is een inspiratiebron voor vele mensen. Steeds meer mensen ontdekken in toenemende mate dit stille hoekje en ontsteken er een kaarsje voor anderen en voor hun zelf. Hopelijk vinden velen er weer nieuwe kracht. De Lourdesgrot is gelegen in het park van het St. Jozefklooster aan de Eindstraat.

KINDEREN

Attractiepark Toverland Sevenum: Een geliefde bestemming voor jong en oud. Of je nou voor de snelle achtbanen komt, zoals Troy, Booster Bike of Dwervelwind, de spetterende waterattracties, zoals de Backstroke of Djengu River, of vanwege de betoverende sfeer, in Toverland beleeft iedereen een magische dag.

Boegafun Binnenspeeltuin: Een superleuk betaalbaar dagje uit en nog ontspannen ook! De ouders kunnen lekker ontspannnen in de gezellig zitruimte en genieten van de heerlijke koffie en verrukkelijke appeltaart terwijl de kinderen lekker ravotten in de speeltuin.

Klein Zwitserland in Tegelen: Speelpark Klein Zwitserland is een uitgestrekt park met ontdekkingsbos voor heel veel zorgeloos speelplezier. Met grote speeltuin en tal van extra’s, zoals een waterspeelplaats, een zintuigenpad, een golfbaan en vele extra evenementen.

BillyBird Park Hemelrijk in Volkel: Het recreatiepark voor het hele gezin. De binnenspeeltuin, buitenattracties en het strandbad zorgen voor een onvergetelijk dagje uit bij mooi en minder mooi weer

Speelpaleis Trollenland in Deurne: In overdekt Kinderspeelpaleis Trollenland kan men naar hartenlust spelen en ontdekkingen doen samen met leeftijdsgenootjes. Ze vallen van de ene in de andere verbazing. In dit Trollenland lokt het avontuur en kunnen de kinderen hun fantasie de vrije loop laten.

Irrland (DE): Net over de grens bij Well ligt Irrland. IRRLAND is altijd de moeite waard, weer of geen weer! Meer dan 8.000 vierkante meter aan spel- en attractieschuren, een indoor klimpark,spelschuren voor de allerkleinsten, maar ook de grootste wintertuin in de regio Niederrhein, maken IRRLAND tot een "all weather park".

Aardbeienland in Horst: Het aardbeienbos is een bijzonder fijne plek waar de jeugdige liefhebbertjes heerlijk tussen de aardbeien kunnen dwalen en misschien stilletjes kunnen genieten van gezonde aardbeitjes. Ook kabouters zijn dol op lekkere aardbeien. Kabouter Senga, die werkelijk alles van aardbeien afweet, en zijn vriendelijke hulpkabouters wijzen de kinderen spelenderwijs op allerlei wetenswaardigheden over de gezonde rode vrucht. Er is een sprookje en een opdracht waarmee de bezoekertjes achter knusse luikjes van de gezellige kabouterhuisjes kunnen turen op zoek naar de juiste oplossing en voor een leuke verrassing.

Speeltuin “’t Speelvlak” Venray: Prachtige, overzichtelijke speeltuin midden in het bos waarin kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar zich heerlijk kunnen vermaken op de vele speeltoestellen zoals kabelbaan, fietscrossbaan, schommels, klimtoren, glijbaan enzovoort.

Klimbos KlimKong Overloon: Hier vind u het mooiste en veiligste klimbos van Nederland. Ben je avontuurlijk genoeg om in ons klimbos een touwladder te beklimmen, een King Kong sprong te maken, touwbruggen te overwinnen of via een zipline door de boomtoppen te glijden? Als je deze vragen met ja kunt beantwoorden, ben je klaar voor het veiligste klimbos KlimKong!

DIERENTUIN 
Zoopark in Overloon : Beleef een spannende ontdekkingsreis langs bijzondere dier- en plantensoorten in de avontuurlijkste dierentuin van Nederland. De natuurlijke uitstraling van het park en de bijzondere dierverblijven waar bezoekers tussen de dieren lopen maken het park uniek. Sta in het 21 hectare grote park neus aan neus met de cheetahs, laat je omringen door rondspringende ringstaartmaki’s en wandel samen met Indische antilopen, pelikanen en herten over de Maidan: Een unieke beleving die je niet snel zult vergeten!

Dierenrijk Europa Geldrop: Je kunt dagelijks genieten in Dierenrijk, dé Kinderdierentuin van Nederland. Loop langs de berberapen, kijk uit voor de leeuwen, zie de pelikanen vliegen en speel totdat je niet meer kan.

GOLFBANEN
Golfbaan Overloon: 9 holes golfbaan met mooie uitdagende elementen met verschillende hoogtes. Ook zijn er vijvers met unieke rotspartijen met zelfs een waterval. Zowel de beginnende, als ook de gevorderde golfer zal hier met veel plezier een balletje kunnen slaan.

Golf & Countryclub Geijsteren in Geijsteren: 18 holes golfcourse met een uitmuntende baan, die fraai gelegen is in de bossen van het landgoed Geijsteren. De aandacht voor onze rijke natuur uit zich ook in het duurzaam golfbaanbeheer en het GEO-certificaat.

Golfclub "de Golfhorst" in America: In het hartje van de Peel ligt de Golfhorst, daar waar gezelligheid en golfen hand in hand gaan.Ons golfcomplex bestaat uit een volwaardige 18 holes baan, een 9 holes par3 baan en 9 holes short course. In 1997 is de baan aangelegd op een uniek stuk nieuwe natuur. Onze baan kenmerkt zich door een hoogteverschil van maar liefst 35m. Tijdens het spelen kunt u op verschillende plaatsen genieten van fraaie vergezichten over ons complex en de omringende weilanden en akkers.

Peelse Golf Sevenenum: De Peelse golf is een fraai aangelegde 18 holes parkbaan met frontale en laterale waterhindernissen. Het terrein is hier en daar licht glooiend en bevat een rijke flora en fauna. Vanaf het terras van het gezellige clubhuis hebt u een prachtig uitzicht over een groot gedeelte van de baan. De keuken van het clubhuis is een aanrader.

WINKELEN
Venray: In Venray vindt u een keus aan verschillende winkels. Er zijn diverse winkels van winkelketens maar vooral ook kleinere speciaalzaken die u nergens anders vindt. Schoenen, sieraden, huishoudartikelen, electronica, witgoed, delicatessen, noem het maar op en in Venray vindt u het! Niet voor niets is Venray uitgeroepen tot beste binnenstad van 2011/2013.

Vrije markt in Cuijk: Op deze vrije markt staan ruim 1500 standhouders die de markt tot een waar paradijs maken voor liefhebbers, snuffelaars, verzamelaars en knutselaars. De vrije markt in Cuijk is elke zaterdag van 09.00 - 16.30 geopend. Tevens zijn ze open op 2e paasdag en 2e pinksterdag.

Duitsland: Vlak over de grens in Duitsland ligt het mooie stadje Kevelaer. Het staat vooral bekend om zijn mooie kerken en kapelletjes en is een bekend bevevaartsoord, maar in Kevelaer vindt u ook leuke winkeltjes en kunt u er een leuke middag doorbrengen.

Steden in de buurt:

Venray: koopavond op vrijdag, weekmarkt op maandagmiddag en diverse koopzondagen in het jaar.
Venlo  : koopavond op donderdag, weekmarkt op zaterdagochtend en koopzondag iedere zondag.
Eindhoven: koopavond op vrijdag, weekmarkt op maandagmorgen en koopzondag iedere zondag van de maand

FIETSEN/WANDELEN
Met de in het hotel aanwezige TIV (Toeristische Informatie Voorziening) kunt u middels een touchscreen uw eigen fiets- en wandelroutes uitprinten. Hotel Eurotel is gelegen aan fietsknooppunt 17. Mocht u reeds hieronder een fietsroute willen uitstippelen dan kunt u ons adres als begin en eindpunt gebruiken.

De Maashopper :
Speciaal voor fietsers en wandelaars, u kunt op zeven halteplaatsen tussen sluis Belfeld en sluis Sambeek op- en afstappen om het prachtige gebied langs de Maas via het water te verkennen. Er is plaats voor 100 fietsen en 125 passagiers, tevens kunt u de inwendige mens laten verzorgen d.m.v. een pann

SPORT/WELLNESS
Thermaalbad in Arcen: In Thermaalbad Arcen vergeet u alle dagelijkse beslommeringen en kuurt u op een verantwoorde wijze. Een professioneel team staat klaar om totale ontspanning te garanderen 

Sportcentrum de Sprank in Venray:  Laco sportcentrum Venray heeft een gevarieerd aanbod van zwem, fitness en ontspanningsactiviteiten voor alle leeftijden. Dit multifunctionele sportcentrum heeft onder andere een zwembad, fitnesscentrum met airco, squashbanen, zeer complete sauna en Turks stoombad, zonnebank en sportcafé.

Bowling Venray : Op zoek naar actieve ontspanning? U kunt ons natuurlijk ook bezoeken als u gewoon lekker een uurtje wilt bowlen. 8 wedstrijdbanen met volledig automatische scoretelling zorgen ervoor dat u nergens meer naar om hoeft te kijken.

THEATER EN BIOSCOOP

TheaterVenray: Schouwburg Venray is gelegen in het centrum van Venray en is een begrip als het gaat om cultuur in de regio Peel & Maas. Jaarlijks vinden er ruim 130 professionele voorstellingen plaats (toneel, musical, show, concert, cabaret, dans).

Bioscoop Luxor in Venray: Beleef het ultieme gevoel van film kijken in Luxor Studio Select Theaters. Bezoek de foyer en geniet voordat de film begint of in de pauze van een kopje koffie of een drankje.

BOOTTOCHTEN
Rederij Filia Mosae in Well: op deze boot kunt u rondvaarten op de Maas en naar het Leukermeer maken, tevens zijn er diverse arrangementen inclusief diner of lunch.

De Maashopper: speciaal voor fietsers en wandelaars, u kunt op zeven halteplaatsen tussen sluis Belfeld en sluis Sambeek op- en afstappen om het prachtige gebied langs de Maas via het water te verkennen. Er is plaats voor 100 fietsen en 125 passagiers, tevens kunt u de inwendige mens laten verzorgen d.m.v. een pannekoek of versnapering.

JAARLIJKSE EVENEMENTEN
Alle actuele evenementen in en rond Venray kunt u bekijken op de pagina van Het Rijk van Venray.

Kamertypes
Kamertypes
Faciliteiten
Faciliteiten
Arrangementen
Arrangementen

Direct reserveren:

Klik hier